Időseket és rászorulókat támogatott a CATL Debrecenben

2023-12-14

Debrecen, 2023. december 14. – Karácsony alkalmából időseknek és rászorulóknak adtak át ajándékcsomagokat a CATL munkatársai Debrecenben és a környékbeli településeken. A vállalat segélyszervezetekkel együttműködve 2000 tartósélelmiszer-csomagot juttatott el rászorulókhoz, munkatársai pedig 900 ajándékcsomagot adtak át a debreceni időseknek és a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeiben tanulóknak. A CATL magyarországi leányvállalata Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat gondozottjai részére 1,5 millió forintot is adományozott egy gyógyászati célú sószoba létesítésére. 


CATL_CSR_karácsonyi adományozás_3.jpg


Karácsonyi ajándékcsomagokkal és pénzadománnyal tette örömtelibbé a CATL magyarországi leányvállalata az ünnepi időszakot az idősek és rászorulók számára. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel, valamint Püspökladány, Hajdúhadház, Derecske és Berettyóújfalu városi gyermekvédelmi szervezeteivel együttműködve, december 14-én a cég 2000 tartósélelmiszer-csomagot juttatott el a szegényebb családokhoz, valamint 500 ajándékcsomagot adtak át a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeiben tanuló középiskolás diákoknak. 


A CATL munkatársai Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálatának Pallagi úti idősek otthonában élőket is meglepték 400 darab ajándékcsomaggal, emellett a cég 1,5 millió forinttal járult hozzá az otthon lakói számára tervezett, gyógyászati célú sószoba létesítéséhez.  


A vállalat képviseletében az ügyvezető, He Wei magyarul köszöntötte az időseket és elmondta, hogy a CATL a debreceni közösség szerves részévé kíván válni, így többek között célja az is, hogy támogassa és segítse a rászorulókat és az időseket.


 „Mindenhol, ahol a CATL jelen van, törődik a közösséggel, így az idős emberekkel is. Ők azok, akik felnevelték a fiatalabb generációkat és egy életen át dolgoztak, ezért fontosnak tartjuk, hogy támogassuk őket a mindennapjaikban, különösen az ünnepi időszakban.”  


A társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó helyi programok indítása a CATL minden leányvállalatánál fontos, így a cég a jövőben Debrecenben és a város térségében több környezetvédelmi és társadalmi projekt megvalósítását tervezi. Ennek keretében 2024-ben – egyebek mellett ─ megyei gyermekvédelmi, valamint gyermekgyógyászati intézet támogatását is tervezi a cég. 


***

A Contemporary Amperex Technology Co., Ltd.-ről

Az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként a CATL elkötelezett amellett, hogy világszerte elsőrangú megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtson úttörő energetikai alkalmazások terén. A 2011-ben alapított Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) 37%-os globális piaci részesedésével a világ egyik legfontosabb akkumulátoripari szereplője A cég 13 gyártóbázisának és 5 kutatási fejlesztési központjának köszönhetően mára széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik. A CATL 4 gyára már elnyerte a szén-dioxid-semleges minősítést, továbbá a vállalat kettő gyárát a Világgazdasági Fórum a Global Lighthouse Network tagjává választott. A világon egyedüliként ez a két gyár rendelkezik Lighthouse elismeréssel az akkumulátoriparban. A jövőben a CATL debreceni üzeme is átveszi a vállalat zöld gyártás és a zöld logisztika terén szerzett tapasztalatait.


További információért látogasson el a www.catl.com oldalra, vagy lépjen kapcsolatba velünk a CATH-Sajto@catl.com címen.