Rangos elismeréseket nyert a CATL

2023-12-15

2023. december 15. – A CATL lijangi üzemét is a Global Lighthouse Network tagjává választották a Világgazdasági Fórum december 14-i ülésén. Ennek köszönhetően világszerte immár három Lighthouse Network által hitelesített üzem működik az akkumulátoriparban, amelyek mindegyike CATL gyár. Ezzel egyidejűleg, a CATL Shenxing termékinnovációja nyerte el az AUTOBEST TECHNOBEST 2024 díját, idén első alkalommal részesítettek egy akkumulátoripari termékinnovációt a rangos szakmai elismerésben.


A harmadik CATL-üzem kapott Lighthouse Factory minősítést

2.jpg 

Világszerte újabb 21 gyártóüzem kapta meg a Global Lighthouse Network minősítést a Világgazdasági Fórum december 14-I ülésén. A Világgazdasági Fórum által odaítélt minősítést minden évben olyan gyárak kapják, amelyek működésük során a leghatékonyabban alkalmazzák a gyakorlatban az ipar 4.0 technológiáit. A Global Lighthouse Network új tagjai között szerepel a CATL lijangi üzeme is. A rangos elismerésben részesített gyártóüzemben az ipar 4.0 innovációk alkalmazásának köszönhetően a gyártási költségek  33%-kal, a környezetre káros kibocsátás 47,4%-kal, a minőségi hibák száma pedig 99%-kal csökkent, a termelési volumen 320%-os növelése mellett. Ez a harmadik Lighthouse Factory elismeréssel rendelkező üzem az akkumulátoriparban az egész világon, a CATL ningtöi és jipini üzeme után.


A Global Lighthouse Network egy olyan együttműködési platform, mely az ipar 4.0 technológia bevezetésében élenjáró, innovatív gyártókat tömöríti. A mesterséges intelligenciát, a 3D-nyomtatást továbbá a big data-elemzést kihasználva a Lighthouse Factory elismeréssel rendelkező gyárak hatékonyságuknak, versenyképességüknek és adaptív üzleti modellüknek köszönhetően a gazdasági növekedés mellett a munkaerő bevonásában, valamint a fenntarthatósági törekvések és az együttműködésen alapuló fejlesztési lehetőségek megvalósításában is előmozdítják a gyártástechnológia fejlődését.


TECHNOBEST 2024 díjat nyert a Shenxing akkumulátor 

 1.png

A CATL egyik alapértéke a folyamatos innováció, így a CATL 5 kutatás-fejlesztési központjában világszerte több mint 18.000 embert foglalkoztat. A CATL termékfejlesztései közül pedig kiemelkedik a Qilin akkumulátor, amelyet a TIME magazin a 2022-es év legjobb innovációjának választott, illetve az idén augusztusban bemutatott szupergyorsan tölthető Shenxing akkumulátor, mely 10 perces töltéssel 400 km-es hatótávolságot képes biztosítani. 


Rangos szakmai elismerés, hogy az AUTOBEST magazin december 15-én TECHNOBEST 2024 díjjal jutalmazta a Shenxing akkumulátort kiemelkedő teljesítményéért és formabontó technológiájáért. Az AUTOBEST Európa legrangosabb autós elismerései közé tartozik, mely 2001 óta díjazza az autóipar termékeit szakújságírók közreműködésével.  A TECHNOBEST 2024 díjról 30 európai nemzet zsűritagjainak szavazatai alapján döntöttek, amelynek eredményeképpen 2001 óta első alkalommal nyert egy akkumulátoripari innováció.


***

A Contemporary Amperex Technology Co., Ltd.-ről

Az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként a CATL elkötelezett amellett, hogy világszerte elsőrangú megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtson úttörő energetikai alkalmazások terén. A 2011-ben alapított Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) 37%-os globális piaci részesedésével a világ egyik legfontosabb akkumulátoripari szereplője A cég 13 gyártóbázisának és 5 kutatási fejlesztési központjának köszönhetően mára széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik. A CATL 4 gyára már elnyerte a szén-dioxid-semleges minősítést, továbbá a vállalat kettő gyárát a Világgazdasági Fórum a Global Lighthouse Network tagjává választott. A világon egyedüliként ez a két gyár rendelkezik Lighthouse elismeréssel az akkumulátoriparban. A jövőben a CATL debreceni üzeme is átveszi a vállalat zöld gyártás és a zöld logisztika terén szerzett tapasztalatait.


További információért látogasson el a www.catl.com oldalra, vagy lépjen kapcsolatba velünk a CATH-Sajto@catl.com címen.