A CATL egyedülálló tudást és szakértelmet visz Debrecenbe

2023-11-30

Debrecen, 2023. november 30. - A CATL hosszú távra tervez Debrecenben és a jövőben nagy hangsúlyt fektet a helyi munkavállalók toborzására, valamint a tehetségek gondozására. A vállalat bizalomra épülő, erős partneri kapcsolatok kialakítására törekszik a város és a környező települések lakosaival. A debreceni gyár sikeres üzemeltetéséhez és a helyi munkavállalók elköteleződéséhez kulcsfontosságúak tartják az oktatási együttműködéseket és a munkaerő folyamatos fejlesztését. A CATL magyarországi leányvállalata együttműködési megállapodás aláírásáról döntött a Debreceni Szakképzési Centrummal és toborzási kampányba kezd a jövő év első felében.


Jason Chen_1130.jpg

A CATL az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként elkötelezett amellett, hogy világszerte elsőrangú megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtson az úttörő energetikai alkalmazások terén. A vállalat második európai akkumulátorgyárát Debrecen Déli Ipari Parkjában létesíti, amivel Hajdú-Bihar Vármegye egyik legnagyobb munkaadójává válik. A CATL hosszú távra kötelezte el magát Debrecen mellett, célja, hogy jó szomszédi viszonyt ápoljon a város és a környező települések lakosaival, aktív és pozitív szerepet vállalva régió életében.


„A Déli Ipari Parkban megvalósuló beruházásunk a tervek szerint halad, az üzem 2025-ben kezdi meg a termelést” - nyilatkozta Jason Chen, a CATL európai operációért felelős ügyvezető igazgatója a november 30-án Debrecenben tartott sajtótájékoztatón. 


Folyamatban az üzemcsarnokok építése, indul a munkatársak toborzása

Az építkezés mostanra látványos szakaszához érkezett, a talajegyengetési és cölöpözési munkálatok már befejeződtek, jelenleg a beruházás a gyár szerkezetépítésének fázisban tart. A legmodernebb ipar 4.0 technológia telepítésére 2024-ben kerül sor. Ezzel párhuzamosan a vállalat jövőre megkezdi az új munkatársak felvételét is.


2024 első felében a CATL mintegy 200 munkavállaló toborzását tervezi, akik elsősorban a karbantartás, a termelés, a minőségbiztosítás és a logisztika területén fognak dolgozni. Az alkalmazottak száma a jövő év folyamán fokozatosan nő. Közvetlenül a termelés beindulása előtt elsősorban szakképzett munkaerőre lesz szüksége a cégnek: mérnökökre, technikusokra és gépkezelőkre. A fejlett technológiának és a folyamatos innovációnak köszönhetően a CATL magas szintű képzést biztosít majd alkalmazottainak. 


„Minden városban, ahol a CATL jelen van arra törekszünk, hogy jó munkaadóvá és jó szomszéddá váljunk” - hangsúlyozta Jason Chen.


A CATL sikere mögött a folyamatos innováció áll, amelynek köszönhetően a vállalat olyan gyártási rendszert fejlesztett ki, melynek lényege a meghibásodás és veszteségek minimalizálása. A cég öt kutatás-fejlesztési központjában világszerte több mint 18.000 ember foglalkozik fejlesztéssel, így a CATL világelső az anyagkutatás, a termékfejlesztés és a gyártási innováció terén. Ezek a tudományos eredmények mind hatással vannak a fenntartható termelésre, az ellátási lánc ellenálló képességére és a munkaerő elkötelezettségére is.


Stratégiai együttműködés kezdődik a Debreceni Szakképzési Centrummal

A CATL nemcsak munkatársainak karrierjét támogatja, hanem a jövő tehetségeinek képzésében is aktív szerepet kíván betölteni úgy Debrecenben, mint a vármegye teljes területén az oktatási minden szintjén. A vállalat már több debreceni oktatási intézménnyel alakított ki közvetlen kapcsolatot, így például szakképző iskolákkal és a Debreceni Egyetemmel, annak érdekében, hogy felmérje a tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket. A CATL számára kulcsfontosságú a megfelelő színvonalú szakképzés elősegítése, ezért a vállalat együttműködés elindításáról döntött a Debreceni Szakképzési Centrummal. Az együttműködésnek köszönhetően a diákok megismerkedhetnek az iparág legmodernebb technológiájával, megtapasztalhatják mit jelent a csapatmunka egy nemzetközi vállalatnál, emellett széleskörű szakmai kihívásokkal találkozhatnak. Ezzel párhuzamosan a CATL Debrecen szakképzett, motivált, fiatal helyi munkaerőt foglalkoztathat.


„A CATL stratégiai szemléletének és a helyi tehetségfejlesztésbe vetett hitének köszönhetően a Hajdú-Bihar vármegyei fiatalok új és inspiráló karrierlehetőségekhez juthatnak az akkumulátor- és autóiparban, élve a régió iparosodásának előnyeivel” - mondta el a sajtóeseményen Szilágyi Balázs, a CATL közügyekért felelős vezetője.


Fókuszban a fenntartható gyártás, növekvő hangsúly a társadalmi szerepvállaláson

A CATL aktívan támogatja a nemzetközi közösség által kitűzött karbonsemlegességi célokat. A vállalat ennek mentén az idei Sanghaji Autószalon Kiállításon jelentette be azon célkitűzését, miszerint alaptevékenységében 2025-re, az akkumulátorok teljes értékláncában pedig 2035-re eléri a szén-dioxid-semlegességet. A CATL világszerte kulcsszerepet játszik az energiaátmenet sikeres megvalósításában, továbbá a széndioxid kibocsátás-mentes közlekedés megteremtésében.  A környezetvédelemhez és a társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó helyi szintű tevékenységek prioritást élveznek a CATL leányvállalatainál is, így a cég a jövőben Debrecenben is több társadalmi célú projekt megvalósítását tervezi. 


A CATL Debrecenben is kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, melynek keretében 2024-ben támogatni tervez egy gyermekvédelmi és gyermekgyógyászati intézményt a régióban.***

A Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.-ről

Az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként a CATL elkötelezett amellett, hogy világszerte elsőrangú megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtson úttörő energetikai alkalmazások terén. A 2011-ben alapított Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) 37%-os globális piaci részesedésével a világ egyik legfontosabb akkumulátoripari szereplője A cég 13 gyártóbázisának és 5 kutatási fejlesztési központjának köszönhetően mára széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik. A CATL 4 gyára már elnyerte a szén-dioxid-semleges minősítést, melyek közül kettőt a Világgazdasági Fórum a Global Lighthouse Network tagjává választott. A világon egyedüliként ez a két gyár rendelkezik Lighthouse elismeréssel az akkumulátoriparban. A jövőben a CATL debreceni üzeme is átveszi a vállalat zöld gyártás és a zöld logisztika terén szerzett tapasztalatait.


További információért látogasson el a www.catl.com oldalra, vagy lépjen kapcsolatba velünk a CATH-Sajto@catl.com címen.