A helyi munkaerő toborzását célozza a CATL februári márkaépítő és toborzó kampánya

2024-02-01

2024. január 31. – A CATL Debrecenben épülő gyára a tervek szerint 2025-től kezdi meg a termelést, de már most is folyamatos a szellemi és fizikai munkavállalók felvétele. A cég február 1-től márkaépítő és toborzó kampányt kezd Debrecenben, valamint a környező településeken, amellyel a helyi álláskeresőket célozza. Jelenleg elsősorban karbantartási, termelési, minőségbiztosítási, mérnöki, technikusi és logisztikai munkakörökbe várják a szakemberek jelentkezését, emellett az irodai munkavállalók keresése is folyamatos.


A CATL második európai akkumulátorgyárát építi Debrecen Déli Ipari parkjában, mellyel hamarosan a régió egyik legnagyobb munkáltatójává válik. A vállalat évtizedekre elkötelezte magát Debrecen mellett és célja, hogy a németországi gyárához hasonlóan, Magyarországon is megbízható, jó körülményeket biztosító munkáltatóvá váljon. A 2024. február 1-én induló kommunikációs kampány fókuszában a CATL által kitűzött karbonsemleges gyártás és az elektromos közlekedés elterjedésével együtt járó zöldebb jövő áll. A CATL Debrecenben és a környező településeken közterületi és jármű reklámfelületeken, az online és nyomtatott sajtóorgánumokban, valamint helyi rádiókban népszerűsíti karrieroldalát és aktuális állásajánlatait. 


2024 első felében több mint 50 fővel bővül a vállalat létszáma, ami az év folyamán várhatóan fokozatosan nőni fog. A diplomás és szakképzett munkaerő mellett a CATL szívesen foglalkoztat gyakornokokat is, akik előtt – az innovatív nagyvállalat vérkeringésébe integrálódva – komoly karrierlehetőségek állnak. Jelenleg elsősorban karbantartási, termelési, minőségbiztosítási, mérnöki, technikusi és logisztikai munkakörökbe várják a jelentkezőket, de folyamatos a felvétel az irodai, adminisztratív munkakörökre is. 2024 második felében a helyi munkaerőfelvétel folytatódik, ebben az időszakban már a fizikai munkavállalók száma várhatóan meghaladja az irodai alkalmazottak számát. Az állások egy része egyetemi végzettséghez és angol nyelvtudáshoz kötött, de a középiskolai végzettséggel rendelkezők esetében is előny az angol nyelv ismerete. 2024 tavaszától, átmeneti jelleggel több kínai szakember is érkezik majd Debrecenbe, azzal a céllal, hogy a helyi munkatársakat képezzék, a magas színvonalú, innovatív technológiai tudást adjanak át. 


A CATL kulcsfontosságú értéke a folyamatos fejlődés és innováció, amit nemcsak a fejlesztési és gyártási folyamataiban, de a munkavállalók képzésében is érvényesít. A vállalat fontos szerepet kíván betölteni Debrecen és a régió tehetségeinek gondozásában, így a közeljövőben együttműködési megállapodást írnak alá a Debreceni Szakképzési Centrummal és megkezdődtek a tárgyalások az együttműködési lehetőségekről a Debreceni Egyetemmel is.


***

A Contemporary Amperex Technology Co., Ltd.-ről

Az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként a CATL elkötelezett amellett, hogy világszerte elsőrangú megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtson úttörő energetikai alkalmazások terén. A 2011-ben alapított Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) 37%-os globális piaci részesedésével a világ egyik legfontosabb akkumulátoripari szereplője A cég 13 gyártóbázisának és 5 kutatási fejlesztési központjának köszönhetően mára széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik. A CATL 4 gyára már elnyerte a szén-dioxid-semleges minősítést, továbbá a vállalat három gyárát a Világgazdasági Fórum a Global Lighthouse Network tagjává választott. A világon egyedüliként ez a három gyár rendelkezik Lighthouse elismeréssel az akkumulátoriparban. A jövőben a CATL debreceni üzeme is átveszi a vállalat zöld gyártás és a zöld logisztika terén szerzett tapasztalatait.


További információért látogasson el a www.catl.com oldalra, vagy lépjen kapcsolatba velünk a CATH-Sajto@catl.com címen.