A CATH esővízgyűjtő hordókkal támogatja a debreceni lakosságot

2023-08-23

A CATH összesen 100 esővízgyűjtő hordót adományozott Debrecen lakosságának, ezzel is támogatva a városban élőket az esővíz környezetbarát újrafelhasználásában. A vállalat elkötelezett a fenntarthatóság és a helyi közösségek segítése iránt, ezért is tartotta fontosnak, hogy az önkormányzat zöld kezdeményezésében szerepet vállaljon.

20230823_141424.jpg

A Debrecen önkormányzatának kezdeményezésére indított akció keretében összesen 485 darab nagy méretű vízgyűjtő hordót osztanak szét a következő hetekben a város lakosai között. A kezdeményezéshez több helyi vállalat, köztük a CATH (Contemporary Amperex Technology Hungary Kft.) is csatlakozott azzal a céllal, hogy az esővíz fenntartható módon történő újrafelhasználását elősegítő kezdeményezést támogassa. A CATH 100 esővízgyűjtő hordót adományozását vállalta, összesen 2,3 millió forint értékben. Ezeket az önkormányzat a Debrecen déli városrészében élőknek juttatja el szeptember folyamán. 


A CATH, mely a CATL 100 százalékos tulajdonéban lévő magyarországi leányvállalata, hosszú távon kötelezi el magát a Cívisváros mellett. Az innovatív akkumulátorok fejlesztése és gyártása terén világelső CATL fontosnak tartja, hogy a gyártóbázisinak helyet adó településeken, köztük Debrecenben is tegyen a környezetvédelemért, és társadalmi célú akciók keretében is segítse a helyi közösséget célzó fenntarthatósági célú kezdeményezéseket.


„Vállalatunk kulcsszerepet játszik abban, hogy világszerte sikeresen valósuljon meg az energiaátmenet, és megszűnjön a fosszilis alapú energiaforrások felhasználása az energiatermelés, valamint a közlekedés területén. Éppen ezért szívügyünk minden olyan kezdeményezés felkarolása is, amelyek helyi szinten elősegítik a környezettudatosságot és a természeti erőforrások megóvását. Az esővízgyűjtő hordókkal a helyiek a korábbinál hatékonyabban gyűjthetik és használhatják fel a vizet otthonaikban, például kertjük gondozására” – mondta Szilágyi Balázs, a CATH közügyekért felelős vezetője. „Vállalatunk a Debrecen Déli Ipari parkjában épülő gyár területén nagy kapacitású záportározók kiépítését is tervezi, ezzel is segítve az értékes esővíz visszatartását” – fűzte hozzá Szilágyi Balázs.


A CATL kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, a megújuló energiaforrások hasznosítására, az energiatakarékos technológiák alkalmazására, valamint a természeti erőforrások újrahasznosítására, leányvállalataiban és az ellátási láncokban egyaránt szorgalmazva a körkörös gazdasági modell gyakorlati megvalósítását. A CATL elkötelezett a természeti környezet védelme, a tisztább termelés és a helyi közösségekkel közös erőfeszítésekkel megteremtett zöld jövő mellett.