Wu Kai, a CATL vezető kutatója nyerte el a „European Inventor Award 2023” díjat

2023-07-06

Wu Kai, a CATL vezető kutatója és csapata nyerte el a „European Inventor Award 2023” díjat, amely az egyik legrangosabb európai feltalálói díj. A CATL kutatója a nívós elismerést az „Európai Szabadalmi Hivatal tagállamain kívül eső országok” kategóriájában nyerte el a biztonságos lítium-ion akkumulátor fejlesztéséért. Az értékes szakmai elismerést a tudós és csapata július 4-én a spanyolországi Valenciában vehette át az „European Inventor Award 2023” díjátadón. 


„Nagy megtiszteltetés egy ilyen rangos díj elnyerése, ami irányt mutat számomra és a CATL számára további innovációs törekvéseinkhez. Fontos ügyről van szó, hiszen a fejlett és megbízható akkumulátorainkkal hajtott elektromos járművek egyre több ember számára teszik lehetővé a fenntartható közlekedést és életformát, hozzájárulva ezzel a világszintű energiaátmenet megvalósulásához. Remélem, hogy egyre több fejlesztő kötelezi el magát az e-mobilitás és az energiaátmenet mellett, hogy közösen még több innovatív megoldással segíthessük az emberiséget” - mondta Wu Kai.


Az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) által 2006-ban alapított Európai Feltalálói Díj egy nemzetközileg elismert innovációs díj, amely azokat a feltalálókat díjazza, akik kitartásukkal, találékonyságukkal és kreativitásukkal utat nyitnak egy jobb és élhetőbb jövő felé. Az „Európai Szabadalmi Hivatal tagállamain kívül eső országok” kategória az ESZH 39 tagállamain kívül eső európai szabadalmat kapott kiemelkedő feltalálók munkáját ismeri el.